Dove, pijnlijke en brandende voeten komen voor bij polyneuropathie, of de oorzaak nu suikerziekte is of iets heel anders.

Neuropathie is een mogelijke complicatie van diabetes mellitus en is een gevoelsstoornis die veelal begint bij de uiteinden van het lichaam. Het is een conditie die vooral gelokaliseerd is bij de voeten en waarbij de kwaliteit van de zenuwvoorziening, in meer of mindere mate zijn aangedaan. Er is vooral uitval van de waarneming van druk en temperatuur. Bovendien ontbreekt het diepe gevoel, waardoor men het evenwicht in het donk
er of met gesloten ogen verliest. Het gevolg hiervan is een grotere kans op vallen of het oplopen van verwondingen.

Symptomen van neuropathie zijn onder andere:

  • Gevoelsverlies (doofheid en/of tintelingen);
  • Het gevoel hebben op watten te lopen;
  • Overgevoeligheid (brandende pijnen en het dekbed niet op de voeten kunnen verdragen);
  • Het gevoel hebben dat de sok dubbel zit;
  • Onzeker looppatroon/evenwichtsverlies, met name in het donker.

Maar ook bij het ouder worden kunnen neuropatische klachten ontstaan. Pijnlijke voeten, het gevoel dat je op watten loopt, of dat er mieren in je voeten zitten. Dit zijn allemaal neuropatische klachten.

Met een Wellness behandeling bestaande uit Acupressuur en massage technieken toe te passen gericht op Neuropathische Pijnen zoals; Vermoeidheid, Spanning, Verkramping, Misselijkheid, Droge huid ervaar je een Mentale ontspanning. Daardoor bevorder je het zelfherstel van het lichaam.

Behandeling bestaat uit een pedicure behandeling + acupressuur/massage gericht op neuropatische pijnen.

germaine-de-capuccini
bellapiere
italwax-logo
1a0108f44f0883ee0575cf44ae1c85a5
marcinbane
alma-logo-wit
revital-logo-wit