Wat is Microneedling?
Microneedling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging). Het is een behandeling die zijn wortels heeft in de Mesotherapie. Er zijn verschillende soorten behandelingen die onder de naam Mesotherapie vallen. Zo is er de Mesoroller; een apparaatje met kleine naaldjes waarmee over de huid gerold kan worden en de Mesopen. Deze is effectief en hygienisch en werkt met een steriele naaldkop (eenmalig gebruik). Bij de Pen gaan de naaldjes allemaal rechtstandig de huid in en worden de kanaaltjes niet in V-vorm opengetrokken.
Doordat er met de MesoPen alleen rechtstandige kanaaltjes gemaakt worden is er veel minder risico opkrasjes en irritatie. Het voelt tevens minder pijnlijk voor de cliënt.
Vanwege de bewezen effectiviteit, de mooie resultaten en de relatief pijnloze behandeling is Microneedling zeer populair geworden als huidverbeterende specialisatie.

Met naald en zonder naald
Microneedling of Mesotherapie is van origine een behandeling waarbij naaldjes gebruikt worden.
In de afgelopen jaren zijn er verschillende insluis-apparaten op de markt gebracht onder de naam Mesotherapie, de zogenaamde “No-Needle Mesotherapie”.
Er dient wel een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen deze 2 behandelingen.
Wanneer er gebruik gemaakt wordt van naaldjes, wordt er een huidproces op gang gebracht die te maken heeft met regeneratie en heling. Bij Mesotherapie zonder naaldjes wordt er gebruik gemaakt van insluisapparatuur, waarbij de werkstoffen ingesluisd worden.

Collageen
Collageen is een proteïne welke bestaat uit aminozuren. Na water is het de meest voorkomendesubstantie in ons lichaam. De collageenproductie neemt na het 40e levensjaar af met zo’n 25%. Na het 60e levensjaar is de productie al afgenomen met zo’n 50%. Het gevolg is rimpelvorming en verlies van stevigheid.
Met de Microneedling behandeling worden de gemaakte microkanaaltjes door het lichaam zelf gesloten met huideigen, glad collageen. Hierdoor wordt het collageenniveau in de huid hoger en wordt de huid steviger en elastischer. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden gladder en minder diep.
Grove poriën is een teken van verlies van collageen rond de porie. Door de Microneedling behandeling worden de poriën “opgevuld” met extra collageen, waardoor de huid een fijnere poriestructuur krijgt.
Het collageen wat aangemaakt is door de behandeling blijft vervolgens tot zo’n 2 jaar aanwezig in de huid. Daarna wordt het doorgaans door lichaamseigen processen afgebroken.
Een onderhoudsbehandeling van minimaal 3 tot 4 keer per jaar is daarom aan te raden.

germaine-de-capuccini
bellapiere
italwax-logo
1a0108f44f0883ee0575cf44ae1c85a5
marcinbane
alma-logo-wit
revital-logo-wit