meeeter

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters zijn verstopte talgkliertjes. Zij worden gezien bij acne (jeugdpuistjes), maar kunnen ook spontaan optreden zonder dat er jeugdpuistjes aanwezig zijn. De officiële naam voor een mee-eter is comedo. Ze worden vooral gezien op delen van de huid die rijk zijn aan talgkliertjes zoals het gezicht, de borst en hoog op de rug.

Soorten mee-eters

Er zijn verschillende soorten mee-eters

Mee-eters worden zowel bij pubers als bij volwassenen gezien. Bij pubers ontstaan mee-eters door hormonale factoren. De puberteitshormonen zorgen ervoor er niet alleen voor dat er meer talgklieren worden gevormd maar ook dat ze overactief worden. Er wordt dus veel te veel talg gevormd waardoor de uitvoergangen verstopt raken. Bij volwassenen ontstaan mee-eters voornamelijk door het gebruik van te vette cosmetica die de poriën afsluiten. Ook make-up die aan het eind van de dag niet goed wordt afgewassen kan mee-eters veroorzaken.

Open mee-eters
Dit type (dat ook wel zwarte mee-eters wordt genoemd, in het Engels : blackheads). De ingedroogde talg ligt hier in een open porie en is door oxidatie zwart geworden aan het huidoppervlak waar het is blootgesteld aan de lucht.

Gesloten mee-eters
Bij deze mee-eters (ook wel: witte mee-eters, whiteheads) is de huid nog gesloten en is de talg nog niet ingedroogd of geoxideerd. De witte talg schemert duidelijk door de huid heen.

Micro mee-eters
Dit zijn kleine mee-eters, die soms nog wel kunnen uitgroeien tot grotere mee-eters. Deze ‘microcomedonen’ kunnen zowel open of gesloten zijn.

Wat zijn milia of gerstekorrels?

Milia/gerstekorrels zijn kleine korrels gevuld met keratine (een eiwitstof). Je herkent ze aan de kleine witte of huidkleurige bultjes of korreltjes rondom de ogen, neus en wangen. De korrels hebben de grootte van een speldenknop en zijn niet kwaadaardig.

Oorzaak van gerstekorrels in je gezicht

Gerstekorrels ontstaan zodra de poriën geblokkeerd raken. De taaie, leerachtige hoornlaag blokkeert de talg en daardoor kan de talg niet goed afgevoerd worden. Om deze reden ontstaan gerstekorrels vaak bij een vochtarme huid. Gerstekorrels kunnen spontaan opkomen en ook weer spontaan verdwijnen. Helaas niet bij iedereen, soms wordt de gerstekorrel groter of neemt het aantal toe. Wanneer er het een soort van puistje wordt en een zwelling bij komt, is de gerstekorrel ontstoken.

Je kunt de onzuiverheden vakkundig laten verwijderen in een behandeling van 30 minuten voor €38. Voor een extra tijd van 15 minuten betaal je slechts €11,50 waarbij er meer tijd is voor het uitreinigen/ledigen van meer onzuiverheden of extra verzorging. 

BRONS (30 MIN): €38      /         ZILVER (45 MIN): €49,50

 

germaine-de-capuccini
bellapiere
italwax-logo
1a0108f44f0883ee0575cf44ae1c85a5
marcinbane
alma-logo-wit
revital-logo-wit